Stugor

 

För de som vill bo lite mera avskiljt och mitt i naturen, kan vi rekommendera någon av våra stugor eller vår villa. Vi har två typerav stugor:

Vanliga timmer-stugor

Dessa stugor har ungefär 45 kvadratmeters yta och är bekvämt möblerade. De har två sovrum med två enkelbäddar var, ett vardagsrum med matlagningsmöjligheter samt ett badrum med dusch och toalett. Stugorna har internet. Stugorna ligger mera avskilt på Bastö’s område men det är ändå nära till strandklipporna och vattnet.Till Hotellet, Restaurangen och strand-bastun är det cirka 150 meter.

Bättre timmer-stugor

Dessa stugor har samma storlek som de vanliga stugorna men dessutom en stor veranda med utsikt över vattnet. Även här finns det två sovrum med två enkelbäddar var, vardagsrum, badrum med dusch och toalett samt ett nyrenoverat litet kök. Några av stugorna har även diskmaskin och TV med DVD-spelare.

Villan

Villan ligger på bästa stället på Bastö. Den har en stor veranda på framsidan med utsikt över vattnet, sim-plattformen och båt-hamnen. Villan har, förutom ett stort vardagsrum och kök, tre sovrum. Ett sovrum har en dubbelsäng, det andra har en dubbel bädd-soffa och det tredje har två enkelsängar.

Köpa stugor

Har du alltid drömt om att ha din egen stuga mitt ute i naturen? Ta en titt här och se vilka stugor vi har till salu!

Utlandska medborgare utan hembygdsrätt får inte äga fast egendom på Åland. Däremot får de vara delägare i ett bostadsaktiebolag. För att göra stugorna på Bastö tillgängliga för dig som inte har någon hembygdsrätt, läggs därför stugan in i ett bostadsaktiebolag. Bostadsaktiebolag är en bolagsform vars uppgift är att äga och besitta en eller flera byggnader med lägenheter för aktieägarna. Denna form av bostadsägande är mycket vanligt i Finland och regleras genom lagen om bostadsaktiebolag. I Sverige motsvaras bostadsaktiebolagen numera av bostadsföreningar – med den skillnaden att bostadsaktiebolagen inte är belastade med bolagslån.

Om ni är intresserade av att köpa en av våra stugor, kontakta oss då gärna så att vi kan ge dig mera information om detta.