Aktiviteter

 

På sommaren kan man bada och simma från badklipporna eller från båtpiren. Eller så kan man hyra en båt eller kajak och åka ut och fiska eller bara ta en tur längs stränderna.

På kvällen är det skönt med an bastu och sedan hoppa i vattnet. Vi har även stora gräsmattor som kan användas för diverse aktiviteter som t ex bollspel.

 

Boules / Mölkky

Bredvid restaurangen finns ett fält där boules eller mölkky kan spelas. En set med boules bollar eller mölkky kan man låna i restaurangen, liksom spelreglerna.

 

Fiska och hyra båt

Vi har tillgång till några av Ålands bästa vatten för att fiska Gädda och Abborre. Ni kan hyra båt av oss eller också kan ni åke ut med en av Ålands bästa fiske guider. Fiskekort kan ni köpa på hotellet eller i restaurangen.

Gäster som är intresserade av att fiska måste känna till och ta hänsyn till de regler och föreskrifter som har bestämts för våra lokala vatten. Detta har gjorts för att bevara våra vatten och skydda vårat fiskebestånd. För att lära er mer om vad som gäller, läs gärna Åland’s regerings generella regler avseende fiske.

“Bra” fiske händer inte av en slump. För att upprätthålla ett bra förhållande i och kring våra lokala vatten gäller följande regler.

  • Stör inte andra mäniskor på deras fiskeområde, brygga eller simområde. Visa respekt för mäniskor och natur. Stör inte häckande fåglar och annat djurliv.
  • Var vänliga och fiska med hullings-fria krokar
  • Vi använder ”catch and release” metoden när vi fiskar och hoppas att andra gör det också.
  • Att fiska med långrev är förbjudet

En båt-ramp finns vid hotellet’s hamn och möjlighet att tanka.

Roddbåt: €20 för 2 timmar, €30 per dag or €90 per vecka

Motorbåt: inkl. 10 liter bensin, €75 per dag

 

Kajaking

Varför inte upptäcka vattnen runt Bastö med våra kajaker? Vattnen runt Bastö är perfekta för kajaker, men vore det inte trevligare att ha ett mål?

Dubbla kajaker an hyras för 2 timmar för €25, och €60 för en dag. En person kajaker kostar €20 för 2 timmar eller €50 per dag.

 

Golf

På mindre än 20 minuter med bil kommer man till Åland Golf Club vid Kastelholm. Det är en mycket populär golfklubb med två stycken 18-håls banor och en nybyggd ”short course”. Om ni vill kan vi arrangera ett golf-paket med förbokade tee-tider. Vi kan också göra ett komplett paket som inkluderar golf, boende, mat och eventuellt andra aktiviteter om ni vill det.

 

Cykla och vandra

Åland är ett underbart ställe att cykla och vandra på. Det finns en mängd vägar och stigar genom fantastiskt vackra områden. Det finns ett antal cykel och vandringskartor med all information ni kan behöva. Bästa stället att få tag på dessa kartor är i Mariehamn. Ni kan också hitta dem on-line på Visit Åland’s website.

Cyklar kan hyras för €10 per dag eller €50 per vecka.

 Sevärdheter

Kastelholms slott, Bomarsunds fästning och Getabergen är bara några få exempel på sevärdheter runt Bastö. Eller varför inte göra ett besök på ”Fotografiska Museum”? Det ligger bara 5 minuter med bil från hotellet. För mer information om alla turist attraktioner förslår vi att ni tittar på  Visit Åland för mer detaljerad information.