Activiteiten

 

Gedurende de zomer kan u zwemmen bij de steiger of vanaf de oever, een boot huren om te vissen of gewoon rond te varen. ´s Avonds kan u heerlijk genieten van de sauna en daarna een duik nemen in het water. Ook hebben we grote grasvelden die geschikt zijn voor verschillende activiteiten en balspelen.

 

Jeu de boule/Mölkky

Naast het restaurant ligt een veld waarop jeux de boule of mölkky gespeeld kan worden. Een etui met jeux de boule ballen of het mölkky spel is verkrijgbaar in het restaurant, evenals de spelregels.

 

Vissen en bootverhuur

We hebben toegang tot enkele van Åland’s beste visplekken voor snoek en baars. U kunt een boot huren of gaan vissen met een van Åland’s beste gidsen. Verschillende visvergunningen zijn verkrijgbaar bij de receptie.

“Vissen met zorg”. Voor ons is het belangrijk dat iedereen die op Åland`s wateren gaat vissen, begrip en respect heeft voor de regels die zijn vastgesteld om het milieu en de visstand te beschermen. Voor meer informatie over deze regels en voorschriften verwijzen wij u naar de website van de Åland`s regering. Goed viswater is tegenwoordig niet vanzelfsprekend. Om onze wateren en vissen te beschermen, leven we de volgende regels na: maak geen inbreuk op andermans oevers, aanlegsteigers en zwemwateren. Toon respect voor mens en natuur. Verstoor broedende vogels en ander wild niet. Vis zonder weerhaken. Geef de vissen weer de vrijheid nadat u ze gevangen heeft. Vissen met sleeplijnen is verboden.

We hebben bij het hotel een helling om boten te water te laten en verkopen benzine voor de buitenboordmotoren.

Roeiboot: €20 voor 2 uur, €30 per dag of €90 per week

Motorboot: incl. 10 liter benzine, €75 per dag

 

Golf

Op minder dan 20 autominuten rijden ligt Åland Golf Club bij Kastelholm. Een populaire golfbaan met twee 18 holes banen, de Kasteelbaan en Koningsbaan, en een geheel nieuwe korte baan. U heeft hier mooie uitzichten over de `Slottsundet` baai en Åland´s grootste binnenlandse Lumparn zee. Als u wilt, kunnen wij een golfarrangement samenstellen met van te voren geboekte starttijden. Ook kunnen wij voor u een aantrekkelijk arrangement samenstellen met golf, hotelovernachting, diner en eventuele andere activiteiten.

 

Fietsen en wandelen

Åland is een prachtig eiland waar je kunt fietsen en wandelen over gevarieerde paden door schilderachtige landschappen. Toeristen- en fietskaarten bevatten alle benodigde informatie. Deze kaarten kunt u kopen bij de boekhandel in Mariehamn of online bestellen via de website van Åland Tourist Information.

Fietsen kunnen voor €10 per dag of €50 per week gehuurd worden.

 

Kajakken

Ga heerlijk per kajak de wateren rondom Bastö Hotel verkennen. Het water leent zich hier bij uitstek voor, en zelfs nog beter als u een bestemming op het oog heeft.

Dubbele kajaks kunnen voor 2 uur worden gehuurd voor € 25, en € 60 voor een dag. Enkele kajaks kosten € 20 voor 2 uur of € 50 per dag.

 

Toeristische attracties

Kasteel Kastelholm, vesting Bomarsund en Getabergen zijn slechts enkele voorbeelden van de attracties rond Bastö Hotel die een bezoek waard zijn. Ook het Fotografisch museum, op 5 minuten autorijden van Bastö Hotel, is zeer aan te bevelen. Voor meer informatie over alle toeristische attracties op ons eiland kunt u terecht op de website van Visit Åland.